TRE ja verkkokurssit
18312
page-template-default,page,page-id-18312,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

TRE ja verkkokurssit

Kuinka osallistut verkkokurssille

 

Onhan tietokoneessasi tai tabletissasi toimiva mikrofoni ja kamera? Hyvä! Mahdollisimman vakaa verkkoyhteys on myös hyödyksi.

 

Valmistaudu kurssille lataamalla koneellesi Zoom (ohje alla).

 

Valmistele myös sopiva, rauhallinen tila:

– Tarvitset seinäpinta-alaa, jota vasten nojata,

– Lattialle joogamaton, pienen tyynyn ja viltin,

– Yllesi mukavat vaatteet,

– Lähelle vesipullon.

 

Koneen kameran on hyvä olla jumppa-alustaltasi n. 1,5–2 metrin etäisyydellä eli siten, että näyt kuvaruudussa kokonaan, hieman yläviistosta kuvattuna koneen ei tarvitse olla niin kaukana (voit nostaa esimerkiksi pöydän päälle tuolin, jolle asetat läppärin)

 

Tilan tulisi myös olla riittävän valoisa, jotta vuorovaikutus säilyy.

 

Kirjaudu Zoomiin hyvissä ajoin ennen kurssin alkua; ohjaaja on paikalla yleensä 10 minuuttia ennen aloitusta, joten kaikki ehtivät saada kamerat ja äänet toimimaan.

 

Muista sammuttaa ennen kurssin alkua kännykästä ja tietokoneesta sähköposti- ja muut viesti-ilmoitukset!

 

 

 

Kuinka käytät Zoomia

 

  • Voit asentaa Zoomin täältä: https://zoom.us/download#client_4meeting Tämä kannattaa tietenkin tehdä etukäteen!
  • Tietoturvan vuoksi emme suosittele kirjautumista Facebookin kautta.
  • Lähetämme sinulle linkin tapaamiseen, linkin mukana on myös salasana, jonka tarvitset.
  • Jos sinulla on Zoom jo asennettuna, linkki avaa sinulle kokouksen ponnahdusikkunaan.
  • Tämän jälkeen sinula pyydetään nimimerkki – sitten olet valmis liittymään kokoukseen! Anna Zoomille lupa käyttää mikrofonia ja kameraa.
  • Liittyessäsi kokoukseen joudut todennäköisesti laittamaan äänet päälle kokoukseen, se onnistuu ruudun vasemmasta alareunasta mikrofoni-ikonista.
  • Varaudu kurssin alkuun hyvissä ajoin, kokousikkuna avataan 10 minuuttia ennen kurssin alkua, jolloin voit kirjautua sisään.
  • Jos yhteys katkeaa, sovellus hakee automaattisesti uudelleen mukaan, sinun ei tarvitse kirjautua uudelleen.

 

Zoomia on viime aikoina arvosteltu tietoturvan puutteista, mutta se on kehittänyt tietoturvaansa isoin harppauksin. Tällä hetkellä Zoomia käytetään mm. yliopisto-opetuksessa, joten luotamme sen turvallisuuteen.

 

 

 

Millaisilla laitteilla voin käyttää Zoomia?

 

Zoomia voi käyttää joko tietokoneella tai mobiililaitteella (älypuhelin/tabletti):

  • Windows- ja Mac-tietokoneilla kannattaa käyttää Zoom-sovellusta. Sovellusta tarjotaan ladattavaksi kokousta käynnistäessä ja sen voi myös ladata manuaalisesti osoitteesta: https://zoom.us/download#client_4meeting
  • Mobiililaitteilla (älypuhelimet ja tablettitietokoneet) voit osallistua Zoom-kokoukseen lataamalla laitteesi sovelluskaupasta Zoom-sovelluksen. Emme kuitenkaan suosittele mobiililaitteita ensisijaiseksi välineeksi kurssilla, kookkaampi ruutu on parempi.