LAPSET, NUORET ja TRE 21.-22.5.2022, Helsinki, Eskus
17157
page-template-default,page,page-id-17157,page-child,parent-pageid-15887,bridge-core-2.7.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-25.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

LAPSET, NUORET ja TRE 21.-22.5.2022, Helsinki, Eskus

LAPSET, NUORET ja TRE la 21.5. – su 22.5.2022, Helsinki, Eskus

– koulutus sertifioiduille TRE-ohjaajille ja TRE ohjaajakoulutuksessa oleville


Lataa koulutuksen esite TÄSTÄ

 

SISÄLTÖ
Tervetuloa syventämään TRE-osaamistasi lasten ja nuorten parissa työskentelyyn. Lapset, nuoret ja TRE -koulutusviikonloppuna saat välineitä ja tietoa TRE:n hyödyntämisestä pienten lasten (alle kouluikäiset), kouluikäisten lasten sekä nuorten kanssa. Päivien ohjelma koostuu kokemuksellisista, lapsille ja nuorille sovelletuista TRE-harjoitteista sekä luennoista, joissa käydään läpi erityispiirteitä liittyen kyseisiin ikäkausiin ja kehitysvaiheisiin. Kuulet koulutuksessa myös Kajaanin varhaiskasvatuksessa toteutetusta 4kk:n TRE-prosessista (alle kouluikäiset) sekä ”Piileskelevä liike” -tutkimushankkeesta (2019-2020) nuorten aikuisten ja aikuisten parissa.

Kun kehon stressitaso syystä tai toisesta nousee liian korkealle, sosiaalinen sitoutuminen, yhteistyökyky ’kääntyy pois päältä’ ja hermostomme alkaa käyttää evolutiivisesti vanhempia toimintamalleja: taistele / pakene tai lamaannu / jähmety -toimintoa. Lapsilla, nuorilla ja nuorilla aikuisilla nämä tilat näkyvät muun muassa seuraavasti: alivireystila vetäytymisenä, passiivisuutena ja ylivireystila esimerkiksi hyökkäävyytenä, levottomuutena tai keskittymiskyvyttömyytenä. TRE:n avulla, neurogeenisen purkumekanismin kautta voidaan vahvistaa osallisuutta ja sosiaalisen sitoutumisen tilaa.

 

ENNAKKOVAATIMUKSET
Kurssille on ennakkovaatimuksena TRE-ohjaajuus tai TRE ohjaajakoulutuksessa loppusuoralla oleminen.

 

AIKA JA PAIKKA
Lauantai 21.5.2022 klo 10.00-16.00
Sunnuntai 22.5.2022 klo 9.00-15.00

Esitystaiteen keskus ry – Eskus, Suvilahti, Puhdistamo
Kaasutehtaankatu 1/33, 00540 Helsinki
Käyntiosoite: Suvilahti, Puhdistamo, rakennus nro 6, 2. krs

Molempina päivinä pidämme n. 1h lounastauon. Läheltä löytyy lounaspaikkoja ja paikanpäältä löytyy myös jääkaappi eväitä varten.

 

HUOM! Koulutus on suunniteltu järjestettäväksi lähiopetuksena (ei hybridi-opetusta). Mikäli lähiopetuksen toteutus estyy, siirretään opetuksen ajankohtaa kesän jälkeiseen aikaan.

 

VARUSTUS
Ota mukaasi jumppamatto, viltti ja pieni tyyny pään alle tarvittaessa. Pukeudu väljästi esimerkiksi verkkareihin, ota myös lämmintä vaatetta mukaan. Vältä hajusteiden käyttöä.

 

KOULUTTAJA

Kirsi Törmi on TRE® Certified Trainer, tanssitaiteen tohtori, hahmoterapeutti, työnohjaaja, sosionomi (AMK) ja psykoanalyyttisen psykoterapian opiskelija. Kirsi toimii Väestöliiton terapeuttina ja työnohjaajana Kajaanissa. Hän on työskennellyt kriisityöntekijänä Kainuun kriisikeskuksessa sekä tutkijatohtorina Taideyliopiston tutkimuskeskus CERADAssa. Kirsin erityisosaamisalueena ovat toimijuuden, osallisuuden ja kehotietoisuuden traumasensitiiviset prosessit. Kirsi on työskennellyt intensiivisesti lasten ja nuorten parissa toimiessaan lasten ja nuorten kulttuurin läänintaiteilijana (tanssitaide) 2002-2004 ja hän on opettanut tanssia ja luovaa liikkumista vuosien varrella lapsille ja nuorille, myös lastenkotien ympäristöissä. Törmi on osallistunut ”TRE with Children” -koulutukseen hahmoterapeutti ja TRE-kouluttaja Melanie Salmonin johdolla ja Kirsi on osallistunut kansainvälisiin TRE-jatkokoulutuksiin Amsterdamissa ja Kroatiassa.

 

INVESTOINTI
Koulutuksen hinta on 270€ + alv 24% (64,80€), yht. 334,80€  sisältäen koulutuksen ja pientä välipalaa tauoilla.  Koulutus laskutetaan noin kaksi viikkoa ennen koulutusviikonloppua, lasku lähetetään sähköpostitse.

 

ILMOITTAUTUMISET ja TIEDUSTELUT
Ilmoittautumiset sähköpostiin pe 13.5.2022
mennessä Kirsi: kirsitormi@icloud.com , ja tiedustelut sähköpostitse tai puh. 050 308 0203. Koulutusryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. HUOM! Jos ilmaisit FB:ssä kiinnostuksesi ja ilmoittauduit siellä, vahvista ilmoittautumisesi s-postitse Kirsille! Koulutus toteutuu, ilmoittautuneita on riittävästi , mukaan vielä mahtuu!

 

 

Lämpimästi tervetuloa!