TRE Finland | TRE ja omat rajat 12-13.1.2019 Helsinki (TÄYNNÄ)
17157
page-template-default,page,page-id-17157,page-child,parent-pageid-15595,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

TRE ja omat rajat 12-13.1.2019 Helsinki (TÄYNNÄ)

TRE ja omat rajat KURSSI ON TÄYNNÄ


Kurssille voit ilmoittautua varasijalle.

SISÄLTÖ
Kaipaatko selkeämpiä rajoja, oman elintilasi takaisin valtaamista ja kokemuksellista ymmärrystä kehosi viisaudesta ja voimasta? Olet lämpimästi tervetullut viikonloppukurssille, joka lisää tietoisuuttasi kehon aistimuksista, tuntemuksista ja mahdollisuuksista. TRE ja omat rajat -kurssi tarjoaa luottamuksellisen paikan herätellä kehosi viisautta ja voimaa. Kehotietoisuus on yksi tärkeä tekijä muun muassa oman jaksamisen rajojen ymmärtämisessä.

Kehollisina menetelminä käytämme stressinpurkumenetelmä TRE:tä (Tension & Stress Releasing Exercises), Autenttinen liike -harjoitusta sekä muita kehotietoisuutta vahvistavia harjoitteita. Mitään ennakkotaitoja ei tarvita. Kurssi sopii myös oman TRE-prosessin syventämiseen.

TRE (Tension, Stress & Trauma Releasing Exercises) on helposti omaksuttava kehollinen stressinpurkumenetelmä, joka perustuu kehon biologiseen ja neurologiseen kykyyn palautua stressaavista tilanteista. Harjoitus käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen palautumismekanismin. Syvien lihasjännitysten vapautuessa kehossa herää myös pyrkimys kokonaisvaltaiseen uudelleenjäsentymiseen, jolloin lihasliikkeiden lisäksi kehon aistimukset, tunteet ja ajattelu integroituvat. Näin harjoitus voi käynnistää laaja-alaisen prosessin, josta on apua myös nykyhetken stressinhallinnassa.

Autenttinen liike on liikkeellisesti vapaa metodi, jossa asetutaan liikkeen ja vuorovaikutuksen keinoin oman kokemuksen äärelle. Työskentely pohjautuu spontaaniin liikkumiseen toisen ihmisen, todistajan läsnäollessa. Autenttisen liikkeen työskentelyssä liikutaan silmät kiinni, mikä syventää liikkumisen kokemusta. Autenttinen liike on saanut alkunsa 1960-luvulla tanssiterapeutti Mary Whitehousen yhdistäessä toisiinsa ekspressiivisen tanssin ja jungilaisen aktiivisen mielikuvituksen käsitteen.

ENNAKKOVAATIMUKSET
Kurssille on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos olet epävarma oman sairautesi suhteen, juttele lääkärisi kanssa ennen aloittamista. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä.

AIKA JA PAIKKA

Lauantai 12.1.2019 klo 10.00-16.00
Sunnuntai 13.1.2019 klo 10.00-16.00

Molempina päivinä pidämme lounastauon.

Paikkana on Esitystaiteen keskus ry (Eskus) sali 2. Eskuksen edessä on runsaasti ilmaista pysäköintitilaa.

Esitystaiteen keskus ry:
Suvilahti, Puhdistamo
Kaasutehtaankatu 1/33
00540 Helsinki
Käyntiosoite:
Suvilahti
Puhdistamo, rakennus nro 6, 2. krs


VARUSTUS
Ota mukaasi jumppamatto, huopa ja pieni tyyny pään alle. Paikan päällä on myös saatavana jumppamattoja. Pukeudu väljästi esimerkiksi verkkareihin. Vältä hajusteiden käyttöä.

KOULUTTAJAT
Kurssin ohjaajina toimivat Jyrki Rytilä ja Kirsi Törmi

Jyrki Rytilä vastaa Suomessa uusien TRE-ohjaajien kouluttamisesta ja on opettanut menetelmää tuhansille ihmisille eri puolilla maailmaa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Hän on TRE® Certification Trainer, DI ja klassisen budon opettaja.

Kirsi Törmi on tanssitaiteen tohtori, hahmoterapeutti ja TRE® Trainer Trainee. Tällä hetkellä Kirsi työskentelee hahmoterapeuttina ja TRE-ohjaajana Väestöliitossa Helsingissä sekä yksityisvastaanotollaan Kajaanissa ja Helsingissä.

INVESTOINTI
Kurssin hinta on 220€ (sis. alv 10%) sisältäen koulutuksen ja pientä välipalaa tauoilla. Kurssi laskutetaan noin kaksi viikkoa ennen kurssia.

ILMOITTAUTUMISET ja TIEDUSTELUT
Ilmoittautumiset sähköpostitse Kirsille kirsitormi(at)icloud.com, puh. 050 308 0203. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (max. 16 henkilöä). Haastattelemme puhelimitse ryhmään tulijat (joita emme tunne aiemmista yhteyksistä).

Tiedustelut: Kirsi Törmi: kirsitormi(at)icloud, puh. 050 308 0203 tai Jyrki Rytilä: jyrki.rytila(at)me.com, puh. 040 558 6466.