TRE® -harjoitusryhmä, 17.8.-14.12.2019 Helsinki
16002
page-template-default,page,page-id-16002,page-child,parent-pageid-15593,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

TRE® -harjoitusryhmä, 17.8.-14.12.2019 Helsinki

TRE -harjoitusryhmä 
Trauma Releasing Exercises tai Tension Releasing Exercises eli TRE® on yksinkertainen ja helposti omaksuttava kehon liikkeistä koostuva itsehoitomenetelmä. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmä käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin. Suomen vanhimmassa TRE-ryhmässä harjoittelu edistää ja tukee omaa TRE-prosessiasi, tapaat TRE-ohjaajia ja saat vertaistukea.

Ryhmään voit tulla mukaan kun olet ensin käynyt TRE-aloituskurssin ja olet varmistunut siitä että TRE-harjoittelu sopii sinulle.

Ennen itsenäisen harjoittelun alkua menetelmän käyttäjän on hyvä selvittää itselleen henkilökohtaiset toiveet ja odotukset TRE:n käytön vaikutuksista. Normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila sallii TRE:n tekemisen. ***

TRE-ryhmän harjoitukset ovat vuoden 2019 syksyllä 17. elokuuta – 14. joulukuuta välisenä aikana lauantaisin klo 12:30-14:00.

Harjoitukset ovat  osoitteessa: Fudoshin dojo, Winqvistinkatu 1, 00240 Helsinki. Fudoshin-dojo sijaitsee Länsi-Pasilassa alle 10 minuutin kävelymatkan päässä Pasilan rautatieasemalta. Pääset harjoitussalille helposti omalla autolla: vieressä autohalli, ja ilmaista parkkitilaa – tosin vain kahdeksi tunniksi. Bussilla pääset linjoilla 22, 23, 50, 58, 59, 551 tai raitiovaunulla2 ja 7.

 
Mukaan kannattaa ottaa liikuntaan sopivat vaatteet. Jumppamattoja ei tarvitse kuljettaa mukana sillä Fudoshin dojo on budosali jossa lattia on päällystetty pehmeillä tatameilla.
 
Harjoitusmaksut: 20€/kerta tai 160€/10 kertaa (sis. alv. 10%). Harjoitusmaksun voit maksaa joko käteisellä, kortilla, suoraan pankkiin tai laskulla.

Ryhmän ohjaajana toimii TRE-ohjaaja Heidi Naakka **. Ryhmässämme harjoittelee myös useita muita TRE-ohjaajia jotka tarvittaessa osallistuvat TRE-ryhmän ohjaamiseen.

Tilin omistaja: STRATEGO GROUP OY (Y-tunnus: 1648822-3)
IBAN (tilinumero): FI51 8000 1570 7903 95
BIC/SWIFT: DABAFIHH
Viitenumero: 1313

 

** Heidi Naakka työskentelee tanssijana Helsingin kaupunginteatterissa. Hän valmistui tanssijaksi Tukholman tanssikorkeakoulusta 2002 ja sitä ennen tanssinopettajaksi Turun amk:sta. Hän on opiskellut myös kasvatustieteitä Oulun yliopistossa. Heidi on tanssinut lukuisten tunnettujen suomalaisten ja ulkomaisten koreografien teoksissa viimeisen viidentoista vuoden aikana.

”Minua kiehtoo TRE:ssä kehon oma tahto, mahdollisuus hoitaa itseä vain kuunnellen käsillä olevaa omaa hiljaisuutta. Tanssijana olen viritellut, tutkinut ja tuntenut kehoani tuhansia tunteja. Minulle oli aluksi täysin käsittämätöntä, että keho tärisi ja kiemurteli itsekseen ilman sen kummempaa keskittymistä, suorittamista tai pakottamista. Mikä primiitiivilahja meillä kaikilla onkaan! TRE on kuin kevät tuuli joka puhaltaa sanan mukaisesti luihin ja ytimiin. Se läpäisee kaiken.”

Heidi valmistui sertifioiduksi TRE-ohjaajaksi joulukuussa 2016.Hän osallistui TRE-ohjaajien kansainväliseen jatkokoulutukseen Kroatiassa toukokuussa 2018. Heidi on ohjannut niin yksityisasiakkaita kuin ryhmiä (mm. Helsingin kaupunginteatterissa).


*** TRE on voimakkaasti vaikuttava menetelmä, jolloin sillä voi hyödyn lisäksi saada aikaan myös haittavaikutuksia. TRE:n kehittäjän David Bercelin mukaan TRE -stressinpurkuliikkeet eivät sovellu ihmiselle, jolla on merkittäviä fyysisiä ja psyykkisiä vaivoja, ilman lääkärin konsultaatiota tai TRE -työskentelyprosessin aikaista yhteistyötä lääkärin kanssa. Tällaisia vaivoja ovat esimerkiksi sydän- ja verisuonisairaudet, kuten korkea verenpaine, rytmihäiriöt, aikaisemmat sydänkohtaukset ja sydänleikkaukset. Myös korkeasta tai matalasta verensokeripitoisuudesta johtuvat vaivat, epilepsia, tuki- ja liikuntaelimistön vaivat, kuten osteoporoosi, nivelrikko, selkävaivat, lantionseudun ongelmat, murtumat, nyrjähdykset, leikkaukset tai syöpä, ovat syitä olla aloittamatta TRE -stressinpurkuliikkeiden tekemistä omatoimisesti. David Berceli ei myöskään suosittele menetelmän käyttöä raskaana oleville.

Jos sairastaa traumaattista stressihäiriötä, masennusta, ahdistusoireita, kaksisuuntaista mielialahäiriötä, paniikkihäiriötä, syömishäiriötä, skitsofreniaa tai muuta psyykkistä sairautta, on turvallisinta keskustella ennen harjoittelun aloittamista lääkärin kanssa. Tällöin harjoituksia ei ole hyvä tehdä ilman näiden sairauksien hoitoon erikoistuneen TRE-ohjaajan läsnäoloa.

Tärinä voi tuottaa miellyttäviä ja myönteisiä vaikutuksia. Tämä kasvattaa helposti halua täristä lisää. Liian pitkään kestävä tai liian usein toistuva tärinä saattaa aiheuttaa haittavaikutuksia. Näitä ovat mm. ahdistuneisuus, levottomuus tai pelkotilat. Ne saattavat tulla viiveellä esimerkiksi seuraavana päivänä ja vaikuttaa toimintakykyyn heikentävästi. Yleensä nämä oireet helpottavat, kun lopettaa harjoittelun. Mahdollisten haittavaikutusten kirjo on laaja, ne vaihtelevat paljon, eikä niitä voi yksilökohtaisesti luotettavasti ennakoida. Ne voivat olla yllättäviä, kuten tilapäinen voimakaan mielihyvän haitallinen vaikutus liikenteessä liikkumiseen.

TRE-stressinpurkuliikkeiden kanssa on hyvä opetella itsesäätelyä. Jos tärinä on hyvin voimakasta voi sen voimakuutta hillitä tai tehdä vain lyhyitä tärinäsessioita. Tre-stressinpurkuliikkeet on hyvä keskeyttää hetkeksi tärinävaiheessa ja kuunnella omaa oloa. Keskeytys on myös aiheellinen vähäisenkin fyysisen tai emotionaalisen epämukavuuden takia. Harjoittelun ei pidä tuottaa kipua. Itsenäisellä harjoittelulla ei pidä korvata meneillään olevaa lääkärin määräämää hoitoa.

Älä ohjeista toisia tekemään TRE-stressinpurkuliikkeitä ilman TRE-ohjaajakoulutusta tai muuta riittävän perusteellista kokemuksellista ja tiedollista perehtymistä asiaan.

Antoisia hetkiä TRE-stressinpurkuliikkeiden parissa.